
All-in gaan
Het is april 2023 en ik heb mijn besluit genomen. Het is tijd om er helemaal voor te gaan.
Maandenlang heb ik in alle stilte aan mijn idee gewerkt: recepten getest, ontwerpen geschetst, onderzoek gedaan en me afgevraagd of ik niet de verkeerde beslissing nam door mezelf in dit wilde plan te storten.
De smaak voor ondernemerschap kreeg ik al vroeg te pakken tijdens een stage bij Javry, een duurzaam koffiebedrijf. Het enthousiasme van dat kleine, gedreven team bleef me bij.
Later, toen ik als consultant bij Deloitte aan de slag ging, miste ik het gevoel van verbondenheid en de vastberadenheid die alleen mensen hebben die op het randje leven. Bij Ink Consulting, een startup-adviesbureau, herontdekte ik die startup-mentaliteit: de hechte, hands-on energie die je het gevoel geeft dat je deel uitmaakt van iets levends.
Maar het leven was te comfortabel geworden en ik wist dat ik de boel moest omgooien. Ik had een onverzadigde dorst naar vrijheid, naar intensiteit, naar iets dat oprecht van mij was.
Er gebeurde echter niks, dus wachtte ik op het juiste moment.
Toen kwam beef jerky in mijn leven. Ik besefte dat alle Belgen recht hadden op deze heerlijke, vetarme snack, zonder in te leveren op kwaliteit.
Het voelde als de perfecte match. Ik was dol op het maken van gedroogd vlees, en na verloop van tijd begon er een visie vorm te krijgen. Ik snakte naar avontuur en was bereid alles te riskeren.
Ik begreep toen nog niet helemaal hoe all-in eruit zag. Dat all-in betekende al mijn middelen, al mijn energie en al mijn tijd, dat het betekende dat, net als bij poker, als je je chips eenmaal vooruit hebt geschoven, er geen weg meer terug is.
Na 10.000 verkochte verpakkingen heb ik er absoluut geen spijt van.



Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.