Hallo 👋!
Oorspronkelijk is "beef jerky" iets voor cowboys.
In het Wilde Westen werd vlees gezouten en gedroogd zodat het over lange afstanden meegenomen kon worden. Het moest heel erg droog en gezouten zijn om goed houdbaar te blijven. Het was niet lekker.
De allereerste keer dat ik zelf beef jerky heb gemaakt, was het mega droog. Ik dacht bij mezelf: "Cowboys bestaan niet meer, er is geen reden om megadroge beef jerky te maken".
"Ik zal proberen iets minder droogs te maken.”
Oké een beetje beter.
Toen: "Wat als ik dit aan de marinade toevoeg?"
Oké waarom niet.
Dan: "Wat als ik het vlees wat dikker snijd?"
Dan 30 iteraties. Een autodidactische trial & error-aanpak. Het was een lange en hobbelige weg. Maar heel spannend. Het kostte me ongeveer 1 jaar om de juiste parameters te vinden.
In mijn ambachtelijke methode zijn er 15 productiefasen verspreid over 2 drukke dagen. Elke stap vereist een bepaalde knowhow. Een groot aantal parameters beïnvloedt de smaak en textuur van het gedroogde gemarineerde rundvlees dat je vandaag kunt kopen.
Ik heb kunnen vertrouwen op mijn vrienden en familie, die de kans hebben gekregen om de evolutie van Tof! te proeven in 2023. Dankzij hun feedback ben ik trots op wat ik aanbied.