
Nieuwsgierigheid als uitgangspunt
Januari 2023.
Ik ontdek gedroogd rundvlees.
Zes maanden later lanceer ik Tof, een bedrijf dat gedroogd rundvlees maakt.
Mijn eerste ervaring met beef jerky is bij Jack Link's. Dat is de Amerikaanse wereldleider. Een soort Coca-Cola onder de beef jerky.
Ik vind het bij een Deli Traiteur als ik na het sporten op zoek ben naar een zoute snack. Ik vind het handig om het onderweg naar huis te eten. De smaak en textuur zijn oké, maar ik heb wel wat problemen met het product, waarvan de grootste de ingrediëntenlijst is: Braziliaans vlees, nitrieten, smaakversterkers... Niet geweldig. Maar wel een goede voedingswaarde! Veel eiwitten, weinig vet. Perfect na het sporten!
Nadat ik het een paar keer had gekocht, werd ik steeds nieuwsgieriger naar het product. Ik kreeg steeds meer een schuldgevoel als ik Braziliaans rundvlees in België kocht, een land dat bekendstaat om de kwaliteit van zijn rundvlees.
Daarom vroeg ik me af of ik er zelf een kon maken.
“Hoe wordt gedroogd rundvlees eigenlijk gemaakt?”, dacht ik.
Dat was voor mij de aanleiding om mijn eerste portie beef jerky te maken, in de keuken van mijn appartement:
- nieuwsgierigheid
- niet gemakkelijk toegang hebben tot een goed merk
Ik wist het toen nog niet, maar dit was het begin.
Morgen deel ik meer.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.